tisdag 31 januari 2012

Körsång!

Från Google
Igår började jag sjunga i kör, så härligt. Men hur kan vissa läsa noter, jag fattar ingenting av fyllda, halvfyllda, upp- och nedtill på raderna, felvända och jag vet inte allt... En av sångerna vi sjöng så visade tydligen noterna att vi skulle hålla ut i tonen och jag tycket det var ett perfekt ställe att ta en nypa luft för att slippa hyperventilera, men icke! Allt detta har väl något samband med att jag slutade rätt fort med blockflöjtsspelandet i min ungdom, kunde i alla fall "Buy hot dogs" som vi sa i Hofors (internationella människor där) eller "Köp varmkorv" som den heter i övriga Svedala. Jag vill ha sångtexten i brödtext så att det bara är att läsa rad för rad och sjunga, men, men det är väl någon tanke med dessa noter. Jag ska googla, hur klarade vi oss innan Googles tid, noter så hoppas jag på en snabbkurs där. :)
En av sångerna vi sjöng igår var Hallelujah, så vackert!

Hallelujah

Det finns en sång som säger allt                       
Som värmer när det blåser kallt
Som lockar dig att gråta eller jubla
Den har någonting som griper tag
Och leder dig från natt till dag
Och plötsligt vill du sjunga "Hallelujah"
Hallelujah
(Hallelujah)
Hallelujah
Hallelujah  
  
Den visar att vi hör ihop
Som ett försiktigt glädjerop
Förenar det oss i det bitter-ljuva
Det liv vi måste klara av
Och allt vi tog och allt vi gav
Så vi kan våga ropa "Hallelujah"
Hallelujah
(Hallelujah)
Hallelujah
Hallelujah     

Det är en sång om enkelhet
Det lilla som vi alla vet
Den talar till det vackra och det fula
Den badar oss i månens sken
Så skjälvande men ändå ren
Ett sprucket men ett vackert hallelujah
Hallelujah
(Hallelujah)
Hallelujah
Hallelujah

Och alla drömmar vi har drömt
Det vackra som vi nästan glömt
Finns kvar och vi kan inte längre ljuga
Du ropar och man hör din röst
Du hör ett ord som ger dig tröst
Ett naket och ett enkelt hallelujah
Hallelujah
(Hallelujah)
Hallelujah
Hallelujah
Text från Google

Sa jag att vi ska uppträda nästa månad? Hello Bert, here I come, med eller utan kunskap av dessa nötter (en not, flera nötter)

söndag 29 januari 2012

Planering av tårtor!

Nu är den här helgen till ända och en ny vecka börjar. Jag ska planera och göra tre tårtor till på torsdag, en stor och två mindre. Min vän har 10-årsjubileum på sitt jobb och ska bjuda sina arbetskamrater på tårta, hon är omtänksam. Jag har fått fria händer så nu får jag hitta på något bra. Det är roligt att gå och fundera på hur jag ska göra och sedan få till det som jag tänkt.

Några tänkvärda ord nedan som jag har som väggord i köket!
  

Misslyckat bak som blev fågelmat!

Idag var ingen bra dag för makroner. Jag har gjort två försök att vispa maräng, men det ville sig inte. När jag hade i hushållsfärgen (gul, syns inte alls) i äggvitan så blev den tunn och ville inte bli tjock när jag vispade den. Jag provade att grädda dem ändå, men det var ingen vacker syn... Fåglarna fick kakorna och det verkar smaka!

Platta som pannkakor. Nytt försök en annan dag! :)

Tårtor 2012!

Tårtor 2012!









 













lördag 28 januari 2012

Cupcakes!

Några cupcakes från i julas som jag bjöd mina arbetskamrater på! Jag bjöd på en jultårta, men några äter LCHF-kost. Jag gjorde LCHF-cupcakes och la på lock och dekorartioner i sockerpasta som de fick plocka bort när de skulle äta dem. På så vis fick alla lite fika till jul. :)







Motion!

Jag kom igång så bra med promenader, gick minst en timme om dagen med Wille. Vad händer då, jo, hälsporre på båda fötterna. Det går inte att ta ett steg när det är som värst och man ska inte gå utan vila, stretcha och ha inlägg i skorna. INLÄGG i skorna!! Men guuuud hur det blir när man kommer upp i åren. Så nu har jag beställt en motioncykel att trampa på framför tv:n (helst vill jag den kopplad så att den driver tv:n ;)) och allt kommer att bli bra med mina fötter, för så gammal är jag ju inte...
Motionscykel Air Bike
Bild från Haléns

Chokladwhoopies!

Nu har jag bakat whoopies, jättegoda, som sockerkaka med nutellafyllning, mums...
Bild från Google
Receptet är från Leilas bok, Hello cupcake! Enkelt och snabbt gjort till en fika!








fredag 27 januari 2012

Inspirerande bilder!

Jag har googlat tårtor, finns huuuuur mycket som helst att titta på och bli inspirerad av. En tårta som jag gärna vill göra är en topsy turvy cake, se bilderna nedan. Så läcker, ser helt sned och vind ut fast den inte är det. Får bli ett helgjobb framöver.:)


Bild från Google
Bild från Google
Bild från Google

Whoopies!

Jaha, då är det fredag igen, härligt, men hur gick det till? Det går så fort, veckorna och helgerna springer iväg. Det är det där att leva i nuet och ta tillvara på varje sekund som är svårt att få till, tycker jag. Det är bara att försöka varje dag och till slut så gör man det utan att tänka på det.

Det vi tänker drar vi till oss!

Den här helgen ska jag göra whoopies, men det får bli imorgon. Ikväll ska jag bara slöa och njuta av livet! Ha det så bra!:)

Bild från Google

torsdag 26 januari 2012

GLAD bloggare!


Bild från Google

Jag blir så glad när någon anmält sitt intresse till att följa min blogg! Tack och välkommen ni som gjort det!

Myskväll!

Ikväll sitter jag framför braskaminen med en kopp rykande hett te, datorn, såklart och en filt runt mig och funderar på att det ska förbli så hela kvällen, mysigt! Vi eldar inte bara för mysfaktorn utan också för att värma upp vårt hus, ibland är det 13 grader när vi (ja, vi och vi, sambon går upp först) kommer upp. Vårt hus är litet så det blir varmt rätt så fort. Jag älskar den tid vi kan elda eftersom det blir en helt underbar värme av ved. Ha en skön kväll! :)

onsdag 25 januari 2012

Vårkänslor i kylan!

Idag fick jag blomfrön med posten, härlig känsla av vår, fast det är kallt som bara den ute! Att få så inne i krukor först och sedan vänta till frosten försvinner och få ta ut det man sett gro. Varit på IKEA och köpt ett set med utstickare, man kan inte ha för många. :) Köpte också penslar att ha efter att jag spritsat, när jag nu får till det. ;)


Utstickare från IKEA


Penslar från IKEA

tisdag 24 januari 2012

Kladdkaka med jord och mask!



Avslutar kvällen med en efterrätt vi åt på midsommarafton. En kladdkaka i lerkruka med mask (sockerpasta) och jord (smulad kaka). Kul kaka!

Makroner!

När tomten var hit för precis en månad sedan hade jag varit så snäll så jag fick en makronmatta och sprits. Äntligen fick jag makroner som inte sprack utan det börjar likna makroner i alla fall. Nu gäller det bara att baka och baka för som bekant ger övning färdighet! :)