onsdag 28 november 2012

Belgiska våfflor och hemgjord jordgubbs- och chokladglass!

Ikväll har vi ätit belgiska våfflor och hemgjord jordgubbs- och chokladglass. Riktigt gott var det. Första gången jag provade både glassmaskinen och våffeljärnet. Enkelt och lätt att göra glass i en maskin och det tar minst 15 och max 30 min i maskin beroende på vilken konsistens man vill ha på glassen + tiden att vispa ihop glassmeten. Belgiska våfflor är gott, känns som mer mat än vanliga våfflor eftersom de är tjockare. Dessa maskiner kommer att användas ofta.

Ha en fin kväll i snön och kylan!

Inbäddad bildlänk
Inbäddad bildlänk

lördag 24 november 2012

Devil´s chocolate cake!

Smörgåstårta och chokladkaka till lunch och efterrätt idag med de käraste i livet! I smörgåstårtan var det mest skinka och räkor, men också ost, ägg, dill, stenbitsrom, lufttorkad skinka, gurka, tomat, kräftstjärtar, räk- och skinkost, creme fraiche, grädde och majonnäs. Smörgåstårta är inget jag vanligtvis gör så det var roligt att prova.

Receptet på devil´s chocolate cake är från Två systrars söta och var så chokladigt härlig och supergod för en chokladälskare. När jag hade på chokladkrämen var den slät och fin från början, men sedan blev det ett kort uppehåll och när jag skulle fortsätta så var den inte lika slät och lätt att ha på!!

Gjorde också Leilas chocolate chip cookies, De blev allt för platta. så dem får jag prova att göra igen.

Inbäddad bildlänk

Inbäddad bildlänk'

Inbäddad bildlänk

onsdag 21 november 2012

Saffranskaka!

Juldofterna har kommit även till mitt kök. Första hyacinterna står och väntar på att slå ut och sprida en ljuvlig doft i hela huset. Nu börjar det kännas att det snart är första advent. En härlig tid med alla ljus och dofter.

Ännu en doft idag är saffran i en sockerkaka som är bakad i "ny" form och med flytande saffran, idel nyheter. Formen har jag köpt på Tradera, en jättefin, höööög sockerkaksform med lock!! Flytande saffran köpte jag idag och det var enkelt att baka med och smakade som vanligt. Receptet är Leilas. Det är saftig och god kaka som ska få inviga nya frysen.

Mys med ljus och en god fika!

Inbäddad bildlänk


Inbäddad bildlänk


Inbäddad bildlänk



lördag 17 november 2012

Lycka! :))

Det måste ha med åldern att göra att man blir over the moon för en frys. Så roligt att ha en EGEN, stor frys som bara ska innehålla mitt hembakade. Tänk att kunna baka tårtor, kakor, bullar med mera, med mera och inte behöva fundera på om det får plats i frysen. Ojojoj, vilken lycka!  

Tankarna går och nu undrar jag vad som roar mig om 10 år! Vill nog inte veta...



Lycka för en medelålders baktok!! :))

söndag 11 november 2012

Kladdkaka till efterrätt!

Till dagens efterrätt blir det en riktig lyxig kladdkaka med triple chocolate ganache. Den passar bra för en av matgästerna fullkomligt ääääääälskar choklad, och vem gör inte det. Receptet är från Tessans söta blogg. Nu ska jag duka bordet och ta ut Hermansson ur ugnen så allt är klart när gästerna kommer. :)

Ha en härlig  Fars dag!



















tisdag 6 november 2012

Favorit i repris på kladdkakans dag!

I morgon är det kladdkakans dag och det firar jag med en favorit i repris, kladdkaka med lakrits, jättegod. Jag hade citrongrädde till och det var smaskigt. Receptet kommer från Allt om mat

Hoppas ni får en god kladdkaka till kaffe/te i morgon! :)






torsdag 1 november 2012

Chokladcupcakes med philadelphiachokladfrosting!

För ett tag sedan köpte jag Philadelphia Marabou och ville prova den. Att äta bara den eller ha bara den som frosting blev för stark chokladsmak. Jag gjorde Leilas chokladcupcakes med frosting av Philadelphia Marabou tillsammans med vispad grädde, blandas efter tycke och smak, det blev en mild och god chokladsmak. Konsistensen av den kombinationen var väldigt lätt att spritsa med. Gott och framför allt så är det enkelt och snabbt gjort. Perfekt att ha i frysen och när de tinar så vispas frostingen ihop och fikat är klart! Mums!