måndag 31 december 2012

Gott nytt år!

Gott nytt år till er alla! 

Inbäddad bildlänk

onsdag 26 december 2012

God fortsättning med pepparkaksmuffins!

Hoppas att alla haft en skön jul med mycket god mat, sött i alla dess former och massor med härliga klappar.

Till annandagens fika blev det pepparkaksmuffins med vit chokladfrosting, några stänk av kanel och en tomte på toppen. Receptet är från COOP. Frostingen är en annan än den i receptet, lika delar smält vit choklad och Philadelphia som blandas.

Nu är det den härligast tiden med jul, ledighet och inga måsten alls, äta rester, slöa och göra det man gillar.

Njut och gör det du mår bra av! :)



Inbäddad bildlänk

torsdag 20 december 2012

Julledigt

Idag slutade jag 14 och när jag åkte hem så var livet så där ljuvligt härligt för jag har 17, ja, 17 lediga dagar framför mig. Inget är så härligt som när all ledighet bara väntar på att fyllas med
myspys. :))

Förra helgen var vi till Tomteland i Mora och träffade Tomten. Tomten bor jättefint i stora, juliga hus som var inbäddade i vit, mjuk snö. Inne var det bland annat är dekorerade med girlanger av nappar som barnen lämnat till Tomten. Som ni ser nedan så fick jag sitta i knä på Tomten, lyckan är total. :)

En av årets julklapp hos oss är lek- och fritidspaket från SOS-barnbyar som går till Ghana. Känns bra att hjälpa i dessa tider.

Var på ett 2-årskalas och hittade den helröda plasttomten (se foto nedan) med de "otroligt" kraftiga benen. :) Tycker den är sååå kitschigt snygg!

Till sist så får en julgrupp med vita hyacinter sända doftiga hälsningar till er!

För att inte slita ut sig och vara alldeles slut när julafton kommer så kan vi göra som Ernst just rekommenderade på tv:n; släck lamporna och tänd ljus för då syns inte dammråttorna och det blir jul ändå. :)

Mys och ha det bra!



Inbäddad bildlänk

Inbäddad bildlänk

Inbäddad bildlänk
Inbäddad bildlänk

Inbäddad bildlänk

Inbäddad bildlänk


onsdag 12 december 2012

Choklad- och saffransjultårta!

Idag har vi haft jul på jobbet och det började med att jag bjöd mina arbetskamrater på rejält höga choklad- och saffransjultårtor till fika. Det var en tårta helt i min smak med saftiga bottnar och mycket choklad och en god saffranssmak. Efter det jobbade vi ett tag för att sedan äta jullunch och byta julklappar. Vi skulle ta med en julklapp hemifrån, något vi inte ville ha kvar, men som kanske någon annan kunde ha användning av. Jag tog med två ljuslyktor i glas och kom hem med två dukar och en massagegrej, Trevligt med dessa dagar. Receptet på tårtan är från Louise spis, som jag skrev i förra inlägget. Rekommenderas varmt som en tårta i jul.

Nu ska jag försöka få igång min nya kamera, en Nikon D3200. Ska bli en fröjd att ha en riktig kamera att fota med. Men mycket att lära så det får bli en kurs i vår för att kunna utnyttja den maximalt.

Njut av livet! :)

Inbäddad bildlänk

Inbäddad bildlänk
Inbäddad bildlänk

söndag 9 december 2012

Choklad- och saffranstårta!

I dagens isande kyla (-22) så har jag varit i ett varmt kök och börjat med två tårtor som jag ska ha senare i veckan. Bakade åtta chokladbottnar som jag fryser för att sedan ta fram och göra två tårtor med  fyllning av saffransgrädde och chokladganache. Receptet har jag lånat hos Louisés spis. En av dem ska jag täcka och dekorera med sockerpasta och den andra täcker jag med chokladfudgefrosting och dekorerar med sockerpasta.

Fler bilder kommer när de är färdiga!

Ha det så bra i stöket före jul!

Inbäddad bildlänk

Inbäddad bildlänk

söndag 2 december 2012

Saffrans- och pepparkaksbak!

Första advent är här och vi har en underbar månad framför oss med mys, mys och åter mys. Här har det bakats bullar, lussekatter och pepparkakor samt snöröjts. Några av bullarna fyllde jag med vit choklad och det blev väldigt gott. Receptet lånade jag från Recepten.se.

Inbäddad bildlänk
Nu ska vi adventsfika och mysa med ljus! Ha en härlig första advent alla!



Inbäddad bildlänk


Inbäddad bildlänk
Inbäddad bildlänk