onsdag 21 augusti 2013

Rabarberpaj med knäckigt täcke

Den här sommaren har jag mest tagit det lugnt och njutit av dagen och det märks här på bloggen. Nu är det bara att ta tag i vardagen och njuta av den. :) Jag har en härlig tid i livet nu när jag blivit farmor och har turen att bo nära och kan slinka in och pussa på Klimpen en stund efter jobbet. Det är lycka det!

I helgen så bakade jag en rabarberpaj med ett supergott knäcktäcke och vaniljvisp, mums! Receptet nedan på pajen kommer från Buffé. Jag bytte ut äpplena som var i receptet till rabarber.





Ingredienser

150 g smör
2 dl råsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
600 g rabarber
2 msk kanel
2 msk potatismjöl
2 msk socker

Sätt ugnen på 200°C

Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde.
Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
Skär rabarberna i cm-stora bitar, lägg dem i en smord pajform och strö över potatismjöl, socker och kanel.
Fördela smeten över.
Grädda i ugnen ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med grädde eller vaniljsås.

Njut!